Πολεοδομια

Νέο χωροταξικό νομοσχέδιο Ν. 4759 / 2020

Ψηφίσθηκε το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο Ν. 4759 / 2020 (ΦΕΚ Α 245 9-12-2020) για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας. Ειδικότερα για την εκτός σχεδίου δόμηση, οι αλλαγές είναι αρκετές και σημαντικές, με ιδιαίτερα χαρακτηριστική τη γενική μείωση της επιτρεπόμενης δόμησης.

Καταργείται η κατά παρέκκλιση αρτιότητα για γεωτεμάχια μικρότερα των 4.000 τ.μ., άρα η ελάχιστη κατά κανόνα επιφάνεια για την έκδοση οικοδομικής άδειας για τα εκτός σχεδίου ακίνητα (μεταξύ και άλλων προϋποθέσεων π.χ. εντός NATURA 2000 > 10 στρέμματα) δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 4 στρεμμάτων. Προβλέπεται όμως μεταβατική περίοδος 2 ετών για τους ιδιοκτήτες των κατά παρέκκλιση ακινήτων προκειμένου να προχωρήσουν στην προέγκριση οικοδομικής άδειας με τους σήμερα ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις αρτιότητας. Στη συνέχεια θα πρέπει να εκδοθεί η Οικοδομική Άδεια, μέσα στο χρόνο ισχύος της Προέγκρισης, δλδ 2+4 έτη.

Γενικοί όροι δόμησης: Ο συντελεστής δόμησης για τα παραπάνω γεωτεμάχια ανέρχεται σε 0,18 , το μέγιστο ποσοστό καλυψης 10% με μέγιστο αριθμό ορόφων 2.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Νέο χωροταξικό νομοσχέδιο Ν. 4759 / 2020”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.