Τεχνικά Νέα Τοπογραφιας και Γεωπληροφορικής

diloseis ktimatologio ioannina
Τοπογραφία

Υποβολή Δηλώσεων Ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο

Continue reading «Υποβολή Δηλώσεων Ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο»

Advertisements
fotogrammetriki apotuposi opsis ktiriou
Φωτογραμμετρία

Φωτογραμμετρική αποτύπωση όψης κτιρίου

Στα πλαίσια εργασιών για την αποτύπωση υφιστάμενου κτιρίου και την απόδοση αρχιτεκτονικών σχεδίων, μια όψη κτιρίου αποτυπώθηκε με φωτογραμμετρικές μεθόδους. Για την φωτογραμμετρική αποτύπωση χρησιμοποιήθηκαν 3 φωτογραφίες από κάμερα CANON 100D,  4 φωτοσταθερά σημεία μετρημένα με TOTAL STATION και τέλος η επίλυση και η απόδοση σημείων λεπτομέρειας έγινε σε δικό μας λογισμικό. Continue reading «Φωτογραμμετρική αποτύπωση όψης κτιρίου»

Κτηματογραφηση Νεοκαισάρεια - Ιωάννινα
Τοπογραφία

Κτηματογραφησεις οικισμών στα Ιωάννινα για το εθνικό κτηματολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν αποτυπώσεις στους παρακάτω οικισμούς των Ιωαννίνων για την κτηματογράφηση του εθνικού κτηματολογίου: Continue reading «Κτηματογραφησεις οικισμών στα Ιωάννινα για το εθνικό κτηματολόγιο»

topografika-ioannina-oikopeda-oriothetiseis
Τοπογραφία

Τοπογραφικό διάγραμμα στις δηλώσεις του κτηματολογίου

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας Κτηματολογίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Πολλά όμως είναι τα ερωτήματα και οι απορίες, που έχουν οι πολίτες κατά την υποβολή των δηλώσεων των ακινήτων τους. Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους πολίτες είναι και ο τρόπος εντοπισμού του ακινήτου τους στον χάρτη του Κτηματολογίου καθώς επίσης και η αναγκαιότητα ή μη σύνταξης τοπογραφικού. Continue reading «Τοπογραφικό διάγραμμα στις δηλώσεις του κτηματολογίου»

Τοπογραφία

Eρωτήσεις και απαντήσεις για τις δηλώσεις στο εθνικό κτηματολόγιο

Σε πολλές περιοχές της χώρας συντάσσεται κτηματολόγιο, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η κτηματογράφιση και στο υπόλοιπο της χώρας, με στόχο έως το 2020 να έχει ολοκληρωθεί το 75% του Εθνικού Κτηματολογίου. Πολλά όμως είναι τα ερωτήματα και οι απορίες που έχουν οι πολίτες κατά την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας των ακινήτων τους. Τα κυριότερα ερωτήματα είναι: Continue reading «Eρωτήσεις και απαντήσεις για τις δηλώσεις στο εθνικό κτηματολόγιο»