Τεχνικά Νέα Τοπογραφιας και Γεωπληροφορικής

Εξαγωγή πολυγώνου από google maps σε ΕΓΣΑ87 σε DXF

Συνεχίστε να διαβάζετε Εξαγωγή πολυγώνου από google maps σε ΕΓΣΑ87 σε DXF.

Advertisements

Τοπογραφικό διάγραμμα στις δηλώσεις του κτηματολογίου

topografika-ioannina-oikopeda-oriothetiseis

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας Κτηματολογίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Πολλά όμως είναι τα ερωτήματα και οι απορίες, που έχουν οι πολίτες κατά την υποβολή των δηλώσεων των ακινήτων τους. Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους πολίτες είναι και ο τρόπος εντοπισμού του ακινήτου τους στον χάρτη του Κτηματολογίου καθώς επίσης και η αναγκαιότητα ή μη σύνταξης τοπογραφικού. Συνεχίστε να διαβάζετε Τοπογραφικό διάγραμμα στις δηλώσεις του κτηματολογίου.

Eρωτήσεις και απαντήσεις για τις δηλώσεις στο εθνικό κτηματολόγιο

Σε πολλές περιοχές της χώρας συντάσσεται κτηματολόγιο, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η κτηματογράφιση και στο υπόλοιπο της χώρας, με στόχο έως το 2020 να έχει ολοκληρωθεί το 75% του Εθνικού Κτηματολογίου. Πολλά όμως είναι τα ερωτήματα και οι απορίες που έχουν οι πολίτες κατά την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας των ακινήτων τους. Τα κυριότερα ερωτήματα είναι: Συνεχίστε να διαβάζετε Eρωτήσεις και απαντήσεις για τις δηλώσεις στο εθνικό κτηματολόγιο.

Φωτογραμμετρική και Τοπογραφική Αποτύπωση με Drone, Epirus Palace Ιωάννινα

drone-epirus-palace-ioannina

Στα πλαίσια της τοπογραφικής αποτύπωσης και αρχιτεκτονικής απόδοσης του ξενοδοχείου Epirus Palace στα Ιωάννινα έγινε φωτογραμμετρική τεκμηρίωση με χρήση drone για την παραγωγή oρθοφωτοχαρτών, τρισδιάστατων μοντέλων, 3D point cloud και επισκόπηση των εργασιών.

 

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ II – ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Μπορείτε να δείτε εδώ τον οδηγό εφαρμογής του προγράμματος: «εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ». Συνεχίστε να διαβάζετε ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ II – ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

Φωτογραμμετρική και τοπογραφική αποτύπωση κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων

fotogrammetriki-apotuposi-drone

Στα πλαίσια εργασιών αναβάθμισης και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων, διενεργήθηκε φωτογραμμετρική και τοπογραφική αποτύπωση. Η τοπογραφική μελέτη έγινε για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και η φωτογραμμετρική αποτύπωση για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του χώρου. Συνεχίστε να διαβάζετε Φωτογραμμετρική και τοπογραφική αποτύπωση κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων.