Τεχνικά Νέα Τοπογραφιας και Γεωπληροφορικής

Γεωκωδικοποίηση διευθύνσεων σε google maps – Geocoding

Γεωκωδικοποίηση διευθύνσεων σε google maps – Geocoding

Με το παρακάτω εργαλείο μπορείτε να κάνετε γεωκωδικοποίηση διευθύνσεων (Geocoding) σε google maps και να υπολογίσετε συντεταγμένες σε WGS84 της κάθε διεύθυνσης. Μπορείτε να κάνετε γεωκωδικοποίηση μέχρι 6 διευθύνσεις.

Γεωκωδικοποίηση διευθύνσεων

Advertisements

Μετατροπή συντεταγμένων από ΗΑΤΤ σε ΕΓΣΑ ’87 online

hatt-se-egsa87-egsa-87-metatropi

Χρησιμοποιήστε το παρακάτω εργαλείο για να μετατρέψετε συντεταγμένες από το προβολικό σύστημα ΗΑΤΤ στο σύστημα εγκάρσιας μερκατορικής προβολής ΕΓΣΑ ’87.

ΗΑΤΤ σε ΕΓΣΑ ’87

Αφινικός Μετασχηματισμός Online

afinikos-metasximatismos-online

Χρησιμοποιήστε το παρακάτω εργαλείο για να υπολογίσετε τους συντελεστές αφινικού μετασχηματισμού 6 παραμέτρων μεταξύ 2 διαφορετικών συστημάτων συντεταγμένων. Στη συνέχεια μπορείτε να υπολογίσετε νέες συντεταγμένες από το σύστημα αναφοράς που σας ενδιαφέρει. Π.χ. Υπολογίστε τους αφινικούς συντελεστές τριγωνομετρικών σημείων σε ΤΜ3 και σε ΕΓΣΑ87 για να μετατρέψετε στη συνέχεια συντεταγμένες οικοπέδων από ΤΜ3 σε ΕΓΣΑ87 και αντίστροφα.

Αφινικός Μετασχηματισμός

 

Μετατροπή συντεταγμένων με αφινικό μετασχηματισμό 6 παραμέτρων

Το παρακάτω άρθρο θα βοηθήσει πολλούς συναδέρφους τοπογράφους μηχανικούς να πραγματοποιήσουν πολύ εύκολα, online μετατροπή συντεταγμένων από αγροτική διανομή σε ΕΓΣΑ 87  και όχι μόνο με τη χρήση κώδικα se matlab. Συνεχίστε να διαβάζετε το Μετατροπή συντεταγμένων με αφινικό μετασχηματισμό 6 παραμέτρων.

Μέτρηση φωτοσταθερών σημείων με RTK GPS

Η μέτρηση φωτοσταθερών σημείων είναι μια διαδικασία σχετικά απλή και μοιάζει περισσότερο με «εκδρομή» παρά με τοπογραφική εργασία. Αν αφήσουμε το άγχος για την επιτυχή ολοκλήρωση της εργασίας χωρίς να γίνει το παραμικρό λάθος και επιπλέον να επιτύχουμε την μέγιστη ακρίβεια των σημείων, τότε ναι θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε εκδρομή. Συνεχίστε να διαβάζετε το Μέτρηση φωτοσταθερών σημείων με RTK GPS.

Posted in GPS

Χάρτης των Ιωαννίνων και του κάστρου την εποχή του Αλή Πασά

Χάρτης της πόλης των Ιωαννίνων και του κάστρου την εποχή του Αλή Πασά και πριν από την καταστροφή της το 1820 από τα σουλτανικά στρατεύματα – πολιορκία του Αλή Πασά. Ο χάρτης είναι αντίγραφο από χάρτη του Γάλλου γεωγράφου Denis Barbie Du Bocage. Γύρω από το κάστρο των Ιωαννίνων υπάρχει τάφρος με νερό της λίμνης. Συνεχίστε να διαβάζετε το Χάρτης των Ιωαννίνων και του κάστρου την εποχή του Αλή Πασά.

Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου

Από τον Ιανουάριο του 2015, κάθε νέο κτίριο θα πρέπει απαραίτητα να έχει ηλεκτρονική ταυτότητα, ενώ στα υφιστάμενα δίνεται προθεσμία δέκα ετών. Επίσης όσα κτίρια ή ιδιοκτησίες ενταχθούν στον νέο νόμο περί τακτοποίησης αυθαιρέτων (4178/2013 ή 4014/2011 και 3843/2010) πρέπει να ολοκληρώσουν την ταυτότητα του κτιρίου μέσα σε πέντε χρόνια. Όλα τα στοιχεία που υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα των αυθαιρέτων, τροφοδοτούν αυτομάτως το πληροφοριακό σύστημα της ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου και δεν χρειάζεται να γίνει υποβολή ξανά.

Κόστος τοπογραφικού διαγράμματος

Η κάθε τοπογραφική εργασία είναι διαφορετική και το κόστος του τοπογραφικού διαγράμματος δε μπορεί να υπολογιστεί αν δεν ληφθούν υπόψη διάφορα στοιχεία για την ιδιοκτησία. Αυτά τα στοιχεία είναι η έκταση, περιοχή, αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου και αν υπάρχουν κτίσματα προς αποτύπωση στο οικόπεδο ή το αγροτεμάχιο.